Техем в България

Техем Сървисис ЕООД е основано през 1999 г., като 100% дъщерно дружество на немската Techem GmbH.

От създаването си, Техем Сървисис предоставя на клиентите си гъвкави и иновативни решения, които я превръщат в една от водещите компании за топлинно счетоводство на българския пазар. Компанията е специализирана в отчитане и разпределение на топлинна енергия и вода. Освен в София, Техем Сървисис разполага с мрежа от офиси в още девет града в страната, където осъществява техническо и информационно обслужване на клиентите си.

Техем Сървисис обслужва близо 180 хиляди домакинства в столицата, както и над 35 хиляди потребители на топлофикационните дружества в Пловдив, Бургас, Варна, Перник, Плевен, Русе, Сливен, Козлодуй и Враца.

През 2009 година Техем Сървисис представи на българския пазар системата за дистанционен отчет. Чрез дистанционния отчет на уреди клиентите вече не е необходимо да осигуряват достъп на отчетник. Отчитането на данните се извършва отвън, дистанционно, което гарантира 100% отчет на топломерите и водомерите, монтирани в имотите. Това означава, че всеки клиент получава коректна и точна сметка. Радио уредите на Техем Сървисис гарантират превенция на кражбите между съседи, тъй като имат монтиран скрит датчик, който сигнализира за манипулации и външна намеса. 

Нагоре